Webshopban biztonságosan vásárolhatunk órát is

A hazai vásárló közönség kicsit lassabban alkalmazkodik az új idők trendjeihez, mint a nyugat-európai országok lakói. Hogy miért van ez így, talán itt és most nem érdemes firtatni, de az biztos, hogy sokan még most is ódzkodnak tőle, hogy online vásároljanak. Azért már jobb a helyzet, mint pár évvel ezelőtt, de az internetes lefedettség és a webshopok számához képest még mindig kevés vásárlás történik a neten.

Nem kell félni, hiszen minden online üzlet kötelezve van a visszafizetési garancia betartására és bár sokan nincsenek tisztába vele, de a fogyasztóvédelem nagyon is szigorúan veszi, hogy érvényesítse a vásárlók jogait. Vagyis, ha vásárolunk az interneten egy karórát, de kiszállításkor nem vagyunk megelégedve vele, akkor nyugodtan visszaadhatjuk. Sőt pontosan nemrég történt a fogyasztók védelmét szolgáló szigorítás, mi szerint mindenféle indoklás nélkül a vásárlás megtörténte után 14 napig bármikor visszaadhatjuk az óránkat, pénzünket pedig visszakapjuk.

A helyzet olyannyira komoly, hogy az óra webshopok közötti piaci verseny, az árak „optimalizálása” mellett abban is megnyilvánul, hogy meghosszabbított garanciaidőt kínálnak meglévő és leendő ügyfeleiknek, vagyis könnyen lehet, hogy 14 nap helyett 28 nap áll rendelkezésünkre, hogy megkedveljük az óránkat.

A másik dolog, amitől ódzkodni szoktak a magyar fogyasztók az a fizetés biztonságos módja, különösen érvényes ez a drágább karórák esetében. Érthető az aggódás, de szintén felesleges, hiszen itt talán még szigorúbbak az ellenőrzések, arról nem is beszélve, hogy utánvétel is lehet fizetni, mintha a postán vásárolnánk valamit. Van egy harmadik dolog is, ami végképp meg kell nyugtasson mindenkit a vásárlás biztonságát illetően: minden online boltnak kell rendelkeznie egy offline üzlettel is, vagyis, ha végképp nagyon aggódunk attól, hogy mit és hogyan szállít ki nekünk a futár, akkor besétálhatunk a boltba és kézbe vehetjük a terméket, amit szeretnénk megvenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.